Undervisere

Vores undervisere

Peter Durlev

Daglig leder

Jeg hedder Peter Durlev, er Keramiker, og er vild med ler. Jeg overtog Keramikskolen i 2013, og har lige siden syntes, at det er et dagligt privilegium at kunne videreformidle mit fag og samtidig skabe hyggelige og kreative rammer for Keramikskolens mange kursister.

Jeg er uddannet som Keramisk Formgiver fra Glas og Keramikskolen på Bornholm, og har ligeledes en 3 årlig uddannelse som keramisk faglærer fra Seminaret for Kunst og Håndværk.

Som underviser lægger jeg vægt på, at der er en god balance mellem den praktiske og den teoretiske undervisning. Undervisningen er tilrettelagt således, at min introduktion er ment som inspiration, men du har også mulighed for at arbejde med egne ideer.

Som kursist på mine kurser vil du få et stort kendskab til leret som materiale og vi vil bl.a. få undervisning i drejning på el-skive, Pladeteknik og Kvætsning. Kønt skal det være, så vi arbejder naturligvis også med forskellige dekorationsteknikker, overfladestrukturer samt glasurer og lerfarver.

Asger Kristensen

Keramisk Formgiver

Mit navn er Asger Kristensen, jeg er uddannet Keramisk Formgiver fra Kunsthåndværkerskolen Kolding i 1984. I 1985 etablerede jeg værkstedet Havlit Stentøj i Ho ved Blåvand, sammen med min kone keramiker Inga Vestergaard Sørensen.

I 2015 flyttede vi til København og jeg har nu værksted på Østerbro.

Fra 1992 – 2004 arbejdede jeg som faglærer på Designskolen Kolding.

For mig er håndværket i det keramiske fag en vigtig del, at kunne mestre nogle teknikker og samtidig undersøge hvad materialerne kan, når man udfordrer det, er en stor tilfredsstillelse. Teknikkerne drejning og modellering er i mit arbejde væsentligt, ligesom glasurundersøgelser er en vigtig del.

Se også:   www.havlitstentoj.dk

Emilie Lundstrøm

Keramiker og Fotograf

Emilie Lundstrøm er udannet med en BA(Hons) fra Glasgow School of Art i Fine Art Fotografi og en MFA fra Bard College i Advanced Photographic Studies, NY.

Ina Sander Nielsen

Keramisk Formgiver

Jeg hedder Ina Sander Nielsen og er uddannet keramisk formgiver fra Glas og Keramikskolen på Bornholm og har desuden en uddannelse som e-designer fra KEA – Københavns Erhvervsakademi.

Jeg har haft den store glæde at undervise på Keramikskolen i over 10 år og underviser onsdag aften.

 

Min helt store passion inden for det keramiske felt er mønstre og dekorationsteknikker. Jeg har en masse forskellige metoder og fif, som jeg gerne deler ud af, da netop den skabende proces med ler giver uendelig mange muligheder for at arbejde med stoflighed og mønstre i overflader, bl.a. via prægning, glasurer og lerfarver.

 

På onsdagsholdet vil der på de første 6-7 mødegange, være ca. 1/2 times praktisk og teoretisk introduktion til fagets grundlæggende teknikker. Herefter vil du arbejde selvstændigt med dagens teknik med vejledning fra mig undervejs.

Du vil få et indblik i pladeteknik, drejning på el-drejeskive, kvætsning, dekoration med lerfarver, pølseteknik og glasering.

Alt efter interessen på holdet, kan vi gå mere eller mindre i dybden med de forskellige teknikker.

 

Skridt for skridt opbygger vi dine færdigheder for at arbejde med leret og dets mange muligheder og udtryk. Samtidig lægger jeg vægt på, at du får din kreativitet frem. Jeg viser forskellige teknikker som inspiration, men det er dig, der skal bringe teknikkerne til live i dine egne kreationer. Du vil derfor have mulighed for at arbejde med dine egne ideer kurset igennem.

 

Jo mere viden og praktisk erfaring, du tilegner dig, des mere vil du blive inspireret til at udvikle dine egne ideer. Og til slut en lille advarsel: Der er en reel risiko for at blive afhængig af at lave keramik!Signe Schjøth

Keramisk Formgiver

Signe Schjøth er uddannet fra Glas- og keramikskolen på Bornholm (1999-2002) og Royal College of Art i London (2007-2009).

Hun har undervist på Keramikskolen på Østerbro siden 2010 og har fungeret som eksternvejleder på Danmarks Designskole Bornholm lige så længe.

 

Signe har stor erfaring med både skulpturel- og brugskeramik. Hun har udstillet i ind- og udland siden 2002 og startede i 2010 en serie af funktionelle produkter til hjemmet der alle udstråler kærlighed til materialet og sans for detaljen.

Marianne Miller

Billedhugger


Mine uddannelser relevante for modellering er: 
Uddannet på Arts and craft U:S:A
Uddannet  på Akademiets Billedhugger skole Kbh.
Uddannet  på Statens Teaterskole som Scenograf